Cảm nhận của Thế Anh (Andrew) về trường Anh ngữ CIA

0
243

In all places that I had travel before, each place had made a strong impression on me. But after all, Cebu Philippines had taken a special feeling which I never forget as long as I live.

The first thing I felt in Philippines was the hot climate which was very similar with the Southern in my country Vietnam. This experience made me felt that like I stayed in my home although this country was the first one I had travelled outside from my hometown. Also that, in Cebu had a local specialty was mango which fruit was very popular in the area where I live.

cam-nhan-CIA-NG-Doan

Secondly, I came here in Philippines, exactly was in Cebu International Academy to trained my English skills which will be very important if I want to study abroad. I chose this one because this nation had been in top ten country that using English in the world ( extract from Wikipedia ). After almost seven weeks training in here, I recognized that my English skills had improved obviously especially in speaking and writing. And I think that I will reach my target band score five point five after I finish my course three months in here.

Finally, although Philippines was very famous with English but you will never be forget with the scenery in here: fresh air, blue sky, clean water and go on … For example, in my case is Nalusuan Island and Oslob. In first place, you can snorkel and see a wonderful view under the sea with coral and many colorful fishes. And with Oslob, where is well-known with the whale shark, you can dive and take some pictures with that huge fish.

In conclusion, Philippines is the place that you should try one time to visit if you have a change because of the view, education, people and you will regret if you do not come here.

Trong tất cả những nơi mà tôi đã đi du lịch trước đó, mỗi nơi đều mang lại những ấn tượng mạnh trong tôi. Nhưng sau tất cả, Cebu Philippines mang đến một cảm giác đặc bieetsm à tôi sẽ không bao giờ quên.

Điều đầu tiên tôi cảm nhận được tai Philippines là khí hậu nóng gần giống với miền Nam ở Việt Nam – đất nước tôi. Điều này khiến tôi có cảm giác như đang ở nhà mặc dù đây là lần đầu tiên tôi đến đất nước này. Ở Cebu nơi tôi đang sống có xoài là loại trái cây rất phổ biến.

Điều thứ hai khi tôi đến Philippines, chính xác là trường Anh ngữ CIA – Nơi mà tôi được rèn luyện kĩ năng tiếng Anh, điều rất quan trọng nếu tôi học ở nước ngoài. Tôi chọn nơi này vì đây là nước đứng đầu trong việc sử dụng tiếng Anh (Theo wikipedia). Sau gần 7 tuần học tập ở đây, tôi thấy rằng khả năng tiếng Anh của mình đã tiến bộ so với trước đặc biệt là kĩ năng nói và viết. Và tôi nghĩ rằng tôi sẽ đạt được mục tiêu đề ra là 5.5 IELTS sau khi tôi học xong khóa học 3 tháng tại đây.

cam-nhan-CIA-NG-Doan-1

Thứ nữa, mặc dù Philippines rất nổi tiếng với tiếng Anh nhưng bạn sẽ không bao giờ quên cảnh vật nơi đây: Không khí trong lành, trời xanh, nước sạch và nhiều thứ khác nữa. Đối với tôi đó là đảo Nalusuan và Oslob. Ở nơi đầu tiên, bạn có thể lặn xuống biển và nhìn thấy rất nhiều san hô và những con cá đủ màu sắc. Với Oslob, nơi được biết đến với cá mập voi, bạn có thể lặn, bơi theo chúng và chụp ảnh với những con cá khổng lồ này.

Cuối cùng, Philippines là nơi bạn nên đến thử một lần để thăm nếu bạn có cơ hội, về cảnh vật, giáo dục và con người nơi đây. Bạn sẽ hối tiếc nếu không đến đây.

 

FACEBOOK COMMENTS

LEAVE A REPLY